İşletmelerde Meslek Eğitimi

04.06.2020 463

İş Birliği Yaptığımız Otel ve İşletmeler:

Okumuz gerek Söke ilçesinde gerekse yakın çevremizde bulunan Kuşadası ve Didimdeki işletmelerle sürekli işbirliği halindedir. Her yıl sayılar değişmekle beraber yaklaşık olarak  bölgemizde faaliyet gösteren Turizm İşletme belgesi sahibi 25 otel ve restoranlarla işbirliği yapmaktayız. Öğrencilerimiz gerek protokol imzaladığımız işletmelerde gerekse işbirliği yaptığımız işletmelerde yaz stajlarını tamamlayabilmektedirler. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun, iş kazaları ve meslek hastalıkları ile hastalık sigortası hükümlerine göre sigortalanır, bunlardan bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar için ayrıca genel sağlık sigortası primi ödenir. Staj yapan öğrenciler ise iş kazası ve meslek hastalığı yönünden sigortalanır. Öğrencilerimiz yaz stajlarını valiliğin belirlediği çalışma takvimine uygun olarak Mayıs ile Eylül arasında beş ay yapmaktadır. Öğrencilere asgari ücretin net tutarının yüzde otuzundan daha az ücret ödenmez.

Mezun öğrencilerimiz Turizm ve Yiyecek içecek sektöründe bölgemizde rahatlıkla iş bulabilmekte ve okul sonrası işsiz kalma problemi yaşamamaktadır. Mezuniyet sonrası iş hayatına atılan gençlerimiz hızlı bir şekilde kariyerlerini oluşturmaya başlamaktadırlar. Bölgemizdeki pek çok işletmede okulumuzdan mezun olmuş yönetici pozisyonunda çalışan eski öğrencilerimiz mevcuttur.