ERASMUS+ "AVRUPA'DA OTEL İŞLETMELERİNDE İŞ BAŞI EĞİTİM" PROJESİ BİLGİ NOTU

2015 - 2016 yıllarında uygulanacak Erasmus+ projemizin bilgi notunu görmek için tıklayınız.

11.12.2015 878

 

SÖKE TİCARET BORSASI SUAT ORHON MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

 

ERASMUS+ "AVRUPA'DA OTEL İŞLETMELERİNDE İŞ BAŞI EĞİTİM" PROJESİ BİLGİ NOTU

 

 

 

2015 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında hazırlayıp sunmuş olduğumuz "AVRUPA'DA OTEL İŞLETMELERİNDE İŞ BAŞI EĞİTİM" adlı staj projemiz kabul edilmiştir.

 

                Projemizin yurtdışı hareketlilik süresi 13 haftadır. Katılımcılarımız 13 hafta boyunca Almanya ve İspanya'daki otel işletmelerinde stajlarını tamamlayacaklardır. Projemize 24 öğrenci katılacak. Katılacak öğrencilerimiz mülakat ile tespit edilecektir. Mülakat sonucu başarılı olan katılımcılarımız yurtdışı hareketlilikten önce iki hafta boyunca gidecekleri ülke dilinde yabancı dil eğitimi alacaklardır.

 

                Projemize ortak okullar;  1-Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve  2-Selçuk Imkb Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesidir.

 

Yurtdışı Ortak Kuruluşlarımız:   1-Fachakademıe Dehoga Sachsen Anhalt,    2- Trade & Tourısm  Educatıon Centre,              3- Consorcıo Escuela Della Robbıa

 

Yurt dışı ortaklarımız özellikle mesleki eğitim alanlarında uluslararası önemli yere sahip olan kurumlardır. Bizlere sundukları  programlar ile staj yapacak öğrencilerimizin yerel, bölgesel ve ulusal turizm gelişme stratejilerine uygun olarak, eksiklikleri tespit edilen, Avrupa standartlarında uygulamalı eğitim alanına odaklanan staj eğitimini gerçekleştirmek ve bu konuda ülke öğrencilerine ve sektör personeline ne çeşit eğitimlerin uygulandığını ve genele nasıl yaygınlaştırıldığını tecrübe etmeyi ve  uluslararasılaşma anlamında öğrencilerimizde bilinç oluşturmayı planlıyoruz.

 

                Projemizin amaçları; Mesleki bilgi, beceri ve yeterlilik kazanmak, kültürler arası farkındalığı artırmak, bireysel gelişim sağlamak, mesleki eğitimin kalitesini artırmak, katılımcıların özgüvenlerini artırmak, yeni fikirler geliştirmek, katılımcıların elde edecekleri belgeler ile istihdam edilebilirliklerini artırmak olarak belirlenmiştir.

 

                Projeyi başarıyla sonlandıran katılımcılarımızın alacakları belgeler:  1- Hygienpass Sertifikası, 2- Europass Dil Pasaportu, 3- Europass Hareketlilik Belgesidir.

 

Bu sertifikalar, katılımcılarımızın almış oldukları eğitimler, yurt dışında çalışma süreleri ve kazandıkları yeterlilikler onların istihdam olanaklarını arttırmada yardımcı olacaktır. Projemizden yararlanan  öğrencilerimiz aldıkları belgeleri mezuniyet sonrası iş başvurularında, Üniversite yaşamlarında, AB projeleri kapsamında öz geçmişlerine ekleyerek kullanabileceklerdir. Katılımcıları rekabetçi bir ekonominin ve iş gücü piyasasının talep ettiği becerilerle donatarak özellikle istihdam edilebilirliklerinin sağlanması hedeflenmektedir. Bu nedenle alacakları belgeler iş başvurularında önemli bir artı değer olacaktır.

 

Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecek olduğumuz Avrupa Birliği Erasmus+ "Staj" Projesi okulumuzun gurur kaynağı ve dışa açılan penceresi haline gelmiştir. Projelerimiz alanında uzman öğretmenler tarafından yönetilmekte ve hareketlilik süresi boyunca koordinatörlük edilmektedir. Bu projeler sayesinde okulumuz ve öğrencilerimiz hem yurt içinde  hem de yurt dışında tanınır hale gelmişlerdir. Başarılı bir proje ve staj dönemi geçirme dileğiyle.

 

 

  Senem TAŞKIN DALGIÇ

Proje Koordinatörü